notyouralien
home TWITTER INSTAGRAM TUMBLR follow DASH

Personal | First week of 2017
2 Cutiepie(s) | Jan 7, 2017 9:56 AM



Oh Oyeo | Damansara, Kuantan

Assalamualaikum and hi!
First post in 2017, and let's hope it's not the last 😂 

Close open close open (pejam celik pejam celik hahahahahaha), dah genap seminggu dah dalam 2017. Entahlah, tak rasa banyak difference pun. Except the fact yang aku rasa tua gilaaaaaaa sebab dah 19 huhuhu. Maybe sebab dah tak sekolah so tak rasa sangat bila masuk tahun baru tu? Mana taknya, malam tahun baru pun duk pulun exam lagi, nak rasa semangat tahun baru apanya kan? 😂 

So, first week of 2017- it's not like aku nak buat entry tetiap minggu. Saje nak cerita, so far, I'm already liking 2017. Alhamdulillah, the first week ni okay je. I'm happier, more positive, more carefree. Azam 2017 aku yang main-nya ialah "to not try too hard to make things happen". Kalau nak jadi, jadi. Taknak jadi, sudah. There must be a legit reason behind it. Letting go is hard, but holding on to the impossibles are harder. Quote by Zahidah the Great. 

Selain dari tu, goals aku untuk sem 2 ialah nak buat nota awal, bukan time nak exam 😂🔨 Mak dah serik dahhhhh kelam kabut nak tengok semua chapter last minute. Tapi kita tengok lah cemana kan, hopefully tercapai. Kalau boleh nak datang kelas awal sem 2 ni, tapi ni macam susah sikit nak capai bekoz tidur > everything, so, yeah. Aku kalau boleh 15 minit sebelum kelas tu baru bangun memang dah lama dah aku buat. 

Lepas tuuuu, aku kalau boleh nak ada organized planner yang betul-betul function as a planner. Bukan sekadar warm warm chicken shit. Tapi, planner pun aku belum ada hahahaha cano ni? Tak berkesempatan lagi nak pi kedai buku or DIY nak cari buku cecomel. Harus la cecomel kalau tak takde semangat pulak. Haritu beria dah aku cari kat pinterest, tumblr, weheartit, pasal planner, tapi....... Ye, kita tengok lah macam mana 😙

Tetiba, aku excited nak tahu apa lagi akan jadi tahun ni. Sebab tahun ni aku rasa lain macam. Aku rasa macam aku hidup dengan mindset baru. Adakah ini tanda-tanda kematangan? Hahahahahaha.

Nahhhh, I still think that I'm a kid, but with new, different perspective of life.

Ke tu memang tanda kematangan? 😂

Ok tu je. Kboi.
Assalamualaikum 😊

If I am your second choice, I'd prefer to not be a choice at all.

Labels:

Zahi, 19 already?

Cheerful 98% of the time but that 2% of emotional wreck is kinda hard to handle.

A girl who blogs for the sake of her weak memory.

I speak and blog rojak-ly.

UTeM, Melaka | Kuantan, Pahang
Archive

Click Click!

Cbox


Positive vibes

There will always be a reason why you meet people. Either they will change your life or you're the one that will change theirs.
Basecode by Koala
Inspiration from mymostloved .
Fully edited by Zahi