Paddle Pop
home TWITTER INSTAGRAM TUMBLR follow DASH

Personal | This sem sucks real bad
3 Cutiepie(s) | May 19, 2017 4:11 AM


Squaddd 💘

Assalamualaikum!
Lama gila tak update blog, sumpah rindu. Bukan tak nak update, nak. Tapi rasa macam takde yang menarik nak kongsi and kebanyakkan tersadai dalam draft. Hari ni rasa macam rajin sikit (ekceli bosan dan ada sedikit stress), so nak story sikit.

Sedar tak sedar, dah lebih separuh dah bulan May. To update about my student life: 27/5 ni start cuti study week, then 6/6 ni kot start final. Ke 9 haribulan? Entahlah. Hahaha. Tak habis lagi, but to sum up my sem 2 with one word: teruk (yes-with a bold and italic).

Entahlah. at first, it was okay. Programming II time lab okay, time lecture je lost teruk. Walaupun lecturer kata tak kisah pasal student datang kelas ke tak tapi bila datang lambat 5 minit kena marah, okay, I guess that's her style. Hahaha. Web Programming, dengan the first 3-4 weeks kelas mostly cancel, belajar sampai sekarang pun I don't think we've covered the whole syllabus yet, cuma lecturer ajar cukup-cukup setakat mampu buat projek je. Budak seksyen 1 ada belajar java tapi seksyen 2- which is seksyen aku takde usik pun. And baru je tengok past years punya final paper subjek WP, ada je tanya pasal java. Boleh bayang dah masa depan aku masa jawab final nanti.  Fuhh.

Operating System, time lab okay je sebab ikut je apa madam buat dekat depan, but honestly 30% je kot command yang aku ingat dalam kepala. That's probably my fault sebab tak ulangkaji huhu. Discrete Maths, mula-mula the only subjek yang aku function hahaha lepastu keluar segala jenis simbol ha terkeruk-keruk aku nak fahamkan. Then, ada subjek English for Effective Communication. Madam okay, baik je tapi kelas dia membosankan sangat hahaha. Memang ngantuk teruk. Dengan konflik with groupmates nya, ada sorang chinese dalam group aku, ni bukan racist (ke racist?) tapi you know chinese yang tak biasa kawan dengan malay so agak susah nak communicate and for us to work together.... I'll leave it at there lah.

Last but not least, Data Structure. Ni memang lost teruk. Since day-1 of class, memang tak faham satu apa pun 😭 Aku dapat lecturer from Indonesia for this subject, supposedly tak adalah susah sangat nak faham language beliau kan, sebab ala Indon je pun bukan Zimbabwe. Tapi... aku tak tahu nak describe macam mana, tapi language beliau tu memang kalau dengar memang blur weh apa beliau cakap. Awkward pulak guna beliau, tapi aku still have respect for him as a lecturer. Lagipun beliau baik je. Aku bukan kutuk membenci pun ni. Aku seriously tak pernah lost the whole subject, sepanjang seumur hidup aku belajar. Bukan nak bangga, tapi sebodoh-bodoh aku dalam addmaths, ada lah jugak aku berjaya tangkap. Bebal-bebal aku, boleh lah lagi survive buat latihan calculus sendiri. Tapi data struct ni..... Nak nangis aku cerita ni.

I didn't feel it before, but now aku tengah duduk berdua je dengan Iffah dalam bilik, dua-dua senyap menghadap laptop, aku baru lepas broken (sikit) pasal crush-crush lama yang dah bahagia(lol), lepastu baru nak study tapi tengok soalan final past years susah nak mati and I JUST REALIZED THAT I CANNOT ANSWER THE QUESTIONS KALAU TAK STUDY, LIKE FAHAM TAK MACAM TAKDE SATU APA PUN DALAM KEPALA OTAK NI

I'm stress.

Oh ya, campur homesick lagi. Nak nangis.

More stress when I know that walaupun aku kata lecturer itu, lecturer ini, semuanya salah aku jugak sebab malas study, malas tanya, malas jumpa lecturer, malas tanya kawan, pergi kelas pun kadang-kadang malas. Haih. Apa nak jadi ni???

Please pray for me guys. Bagi kata-kata semangat sikit ke, share experience ke.

Oh satu lagi, remember back then when I was confused about my pointer for last sem? Haa, nak cerita, actually my GPA tak dean list pun, 3.3 something gitu je. My CGPA 3.5 something. So haritu dalam kelas, one of my classmates pergi mintak sign student yang dapat dekan and of course I wasn't included. Idk before tapi dean list ni ikut GPA eh? So bila that happened, I was honestly so heartbroken, and rasa macam ego dicakar-cakar dan tercalar. Rasa down jugaklah masa tu, and every time terfikir balik.

Sekali lagi, pray for me guys. Semoga dapat kutip sisa-sisa semangat yang ada and fight for final.

Thank you for reading this emo entry hahaha.
Bye, Assalamualaikum 😊

Broken jugak sebab sayat.me saya tak mendapat sambutan lollll. Ask.fm is the best!!!


Labels: , ,

Zahi, 19 already?

Cheerful 98% of the time but that 2% of emotional wreck is kinda hard to handle.

A girl who blogs for the sake of her weak memory.

I speak and blog rojak-ly.

UTeM,Melaka | Kuantan,Pahang
Archive

Click Click!

Cbox


Positive vibes

Be thankful for the bad things in life. They open your eyes to see the good things you weren't paying attention to before.
Basecode by Koala
Inspiration from mymostloved .
Fully edited by Zahi