notyouralien
home TWITTER INSTAGRAM TUMBLR follow DASH

Personal | Salam Ramadhan and New Look!!
9 Cutiepie(s) | Jun 1, 2017 12:38 PM


Kampus Induk UTeM | 20 Feb 2017

Assalamualaikum!
Ahlan wasahlan ya Ramadhan! Alhamdulillah, sempat kita semua yang masih bernafas harini bertemu Ramadhan 2017. Macam mana so far Ramadhan korang? Alhamdulillah tahun ni first week Ramadhan aku dapat berpuasa dekat rumah. Yeayyy *joget joget* Tahun lepas puasa dekat UTeM, masa tu semua baru nak masuk U, matrik, dll. Tak kisah la kat mana pun, yang penting cara kita isi Ramadhan kita tu ye dak? Jangan asyik turuuuuu je (perli diri sendiri hahahah)

Harini dah masuk hari ketujuh dah puasa, dah nak habis 10 hari pertama bulan Ramadhan. Dah terlambat ke nak wish selamat berpuasa? πŸ˜‚ Tak kira la, nak wish gak. Selamat berpuasa untuk korang yang singgah blog ini secara suka-suka nak baca blog ni, atau suka tuan blog ni (eh?), ataupun yang tak suka tapi tertekan pulak link blog ni hahaha. Semoga Ramadhan kita semua dilimpahi dengan keberkatan dan semua ibadah kita diterima oleh-Nya. Korang ada apape goals yang nak dicapai tak tahun ni? As for me, aku target nak khatam Quran, tapi bukan dari juzu' 1 lah, dari yang aku baca dari sebelum Ramadhan haritu hehe. Doakan aku terus istiqomah dan berjaya capai goal aku πŸ˜ƒ

Caya ah dah macam blog dakwah dah hahaha #donedakwah.

Macam yang aku cerita dalam post lepas, dah nak dekat dah final sem 2 aku. 5 haribulan rupanya gais aku exam hahaha. Dan hasilnya, blog aku dah berwajah baru!! Macam takde kena mengena kan? Haa memang pun πŸ˜‚ Look what I've done instead of studying πŸ˜” Lepas tu ada hati nak emo, stress pulak hahaha. Apa nak jadi ni Zahidah? Tapi pernah dengar tak satu quote ni...

"Time you enjoy wasting is not wasted" - John Lennon
Hahahaha πŸ˜† Lagipun, anggap je lah aku study Web Programming sambil edit layout blog ni hewhew.

Btw, how does the new look looks? Move on dari theme pastel, aku ganti dengan theme Hologram pulak. Tapi dari segi warna, I don't think ada banyak beza pun dengan theme pastel. Niat asalnya nak stick dengan pastel, just nak tukar header macam header sekarang. Masa cari-cari gambar pastel dekat weheartit, jumpa gambar-gambar homographic, so terrrrinsipired dari situ lah. Daripada nak tukar header je, dah terrrrrrrrtukar almost semua benda.

 

Agak annoying gambar aku dekat sidebar tu besar gedabak but I love myself so why not? πŸ˜‚ And dat quote on the header from zahithegreat aka myself hahahaha k no.

Sebelum aku tukar rupa blog, aku tukar playlist lagu aku kepada playlist K-indie. I really recommend all song on the playlist, melody-wise and lyric-wise. Comel sangat semua lagu tu. Kalau dengar time study pun mood baik je. Tapi kalau korang dengar nasyid ke zikir ke time study janganlah tukar pulak hehe. Ni cadangan je tau πŸ˜‚

Okay tu je nak cerita kali ni. Eh jap, if aku post review manga ada orang berminat nak baca ke? πŸ‘‰πŸ‘ˆ I've been thinking to review this one manga but tak berkesempatan (ye ke?) but I really do wanna share the manga because it was sooooo good for a manga yang aku just randomly pilih berdasarkan cover and short synopsis hehe. Took me quite some time to move on from it πŸ˜…

Tu je kot, kalau korang baca entry ni sebelum sahur, selamat bersahur! Kalau baca dah nak waktu berbuka, selamat berbuka! Selain dari waktu itu, selamat berpuasa dan selamat beramal!

Assalamualaikum 😊

Also, thank you so muchhhh guys yang bagi kata-kata semangat and motivasi on previous entry!! πŸ’—And... look at dat cute airplane when you hover over the blockquote!!!! Comel!!!!!!!!!

Labels: , ,

Zahi, 19 already?

A sky, plane, cats, bullet journal enthusiast. Though that's not the kind of content you'll see in the blog lol

A girl who blogs for the sake of her weak memory.

I speak and blog rojak-ly.

UTeM, Melaka | Kuantan, Pahang
Archive

Click Click!

Cbox


Positive vibes

There will always be a reason why you meet people. Either they will change your life or you're the one that will change theirs.
Basecode by Koala
Inspiration from mymostloved .
Fully edited by Zahi